Vásárlási feltételek, ÁSZF

1. Jelen webáruház üzemeltetője a Mágikus Kert Bt. (székhelye: 1143 Budapest, Ilka utca 30, cégjegyzékszáma: 01-06-753847., bejegyző bíróság: Fővárosi Bíróság, adószáma: 21482629-1-42)


2. Jelen webáruház tárhelyszolgáltatója a Shopmasters-Informatika Kft. Székhely, telephely, postázási cím: 1063 Budapest, Kmety György u. 18. fszt. 1., email: kapcsolat@shopmasters.hu 


3. Jelen webáruház tartalma bárki számára elérhető, regisztráció nélkül böngészhető. A vásárló adatainak megadása kizárólag a vásárláshoz szükséges.


4. Adatainak megadásával vagy regisztrációval a vásárló elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.


5. A szerződéskötés nyelve: magyar.


6. A szerződés tárgyát, annak vételárát és egyéb költségeit, a kiszállítás vagy átvétel határidejét, módját az egyedi szerződés határozza meg.


7. A rendelés menete

a.)A vásárló a kiválasztott termékeket kosárba rakja

b.) A kosár tartalmának ellenőrzése után a vásárlónak lehetősége van a vásárlás folyatására „még vásárolok” vagy a megrendelésre a „Megrendelem” gombra történő kattintással

c.) Ezután a vásárló, ha már régebben regisztrált bejelentkezhet, regisztrálhat, vagy folyathatja a vásárlást regisztráció nélkül is

d.) majd a vásárló szállítási- és fizetési módot választ A vásárló az alábbi kiszállítási, átvételi módok közül választhat:

- Futárszolgálat: A webáruház ezen szállítási mód esetén a Magyar Posta Logisztika (MPL) szolgáltatását igénybe véve juttatja el az árut a vevő által megadott címre. További tájékoztatást az alábbi oldalon talál: www.posta.hu

- Átvétel a postán vagy PostaPonton: 'postán maradóként' akár postahelyre is címezhető a csomag vagy közvetlenül PostaPontra is küldhető (meghatározott MOL töltőállomásokra). Ezen átvételi módról részletes tájékoztatást talál az alábbi helyen: www.posta.hu 

- Személyes átvétel a webáruház irodájában. 

A vásárló az alábbi fizetési módok közül választhat:

- Banki előreutalás: A vásárló a visszaigazolás megérkezése után a feltüntetett összeget 2 banki napon belül a webáruház megadott bankszámlaszámára átutalja, és a közlemény rovatban a szerződés/megrendelés számát feltünteti. Amennyiben a megrendelés leadását követő 3 banki napon a vételár nem érkezik meg a webáruház bankszámlájára, úgy a webáruház a szerződéstől jogosult azonnali hatállyal elállni. Az elállásról a webáruház a megadott e-mail címén értesíti a vásárlót. A banki előreutalás választása esetén a webáruház a terméket a vételár és a szállítási költség maradéktalan megérkezése után küldi el a vásárló részére.

- Fizetés bankkártyával az OTP Mobil Simple rendszerén keresztül.

- Utánvét.

- Készpénzes fizetés a helyszínen

- Bankkártyás fizetés a helyszínen


e.) ezután a tovább gombra kattintva megadja a számlázási és szállítási adatokat

f.) ezután jut a rendelés ellenőrzése oldalra, ahol átnézheti a rendelés adatait és ha hibát észlel a vissza gombra kattintva javíthatja azt.

g.) A megrendelés az általános szerződési feltételek és a vásárlási feltételek elfogadásával és a „megrendelés gomb” megnyomásával történik


8. A megrendelés leadásával és a jelen általános szerződési feltételek elfogadásával a vásárló, valamint a webáruház üzemeltetője között írásban kötött adásvételi szerződés jön létre.


9. A szerződést a webáruház foglalja írásba, és azt a vásárló részére visszaigazolás céljából haladéktalanul megküldi a vásárló által megadott e-mail címére. Amennyiben a visszaigazolás 2 órán belül nem érkezik meg, vásárló köteles ezt a webáruház felé jelezni az info@ajandekmost.hu email címen. Visszaigazoló email hiányában a szerződés nem jön létre. A szerződés iktatásra nem kerül.


10. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9:00 és 16:00 közötti időpontban történik. Amennyiben ezt követően vagy nem munkanapon adja le rendelését, úgy annak feldolgozására csak a következő munkanapon kerül sor.


11. A megrendelés teljesítése: a megrendelt termékek összeállítása legfeljebb 3 munkanap alatt megtörténik. A rendelés összeállításáról a vásárló értesítő emailt kap. Az értesítő email megérkezése után, rendelését személyesen átveheti vagy webáruház postázza azt. Webáruház a postára adásról szintén értesítő emailt küld, mely tartalmazza azt a linket, melyre kattintva a csomag nyomon követhető a Magyar Posta nyomkövető rendszerében. Amennyiben a csomag déli 12 óráig feladásra kerül, úgy kézbesítésére a feladástól számított 2 munkapon belül kerül sor. A 12 óra utáni feladás már következő napi feladásnak számít.


12. A webáruház elsősorban ajándéktárgyakat és más kiegészítőket kínál. Mivel a különböző számítógépek különböző monitorjai eltérő színeket produkálhatnak, ezért a fotók és a valós színek esetleges eltéréseiért webshop nem tud garanciát vállalni. A termék nem tartalmazza a képi megjelenítésen esetlegesen szereplő dekorációs elemeket.


13. A termékek árai magyar forintban (HUF) értendők, és tartalmazzák az áfát. A feltüntetett árak a kiszállítás díját nem tartalmazzák, azok ezen áron felül értendők. A szállítási díjon felül a webáruház egyéb kezelési, csomagolási vagy más díjat nem számol fel.


14. A webáruház nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetőknek a beszállító vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Ilyen esetben a vásárlót az elállás joga megilleti. A webáruházat ebben az esetben a már esetlegesen megfizetett vételár visszatérítésén túl egyéb kártérítési vagy kamatfizetési kötelezettség nem terheli.


15. A webáruház fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések részleges vagy teljes visszautasítására. Részteljesítés kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően történhet. A termék vételárának előrefizetése esetén az ár részben vagy egészben visszautalásra kerül, ezért a webáruház plusz költséget nem számol fel.


16. Számlázás. A webshop üzemeltetője minden vásárlásról e-számlát állít ki a webáruházzal összekötött szamlazz.hu online számlázó rendszerben. Az e-számlát a rendelés postázásakor vagy a személyes átvételkor küldjük el a vásárláskor megadott e-mail címre. Ha számlája nem érkezik meg, kérjük nézze meg az e-mail fiókjához tartozó levélszemét mappát is. Vásárló haladéktalanul köteles az info@ajandekmost.hu email címen jelezni, ha számlája nem érkezett meg. Ebben az esetben a webáruház üzemeltetője a számlát ismételten elküldi. A vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a webáruház a számlázási adatait a szamlazz.hu rendszerének továbbítsa.


17. A termék átvétele. A csomagot átvétel előtt a vásárló kötelezettsége megvizsgálni. Amennyiben a csomagon sérülést észlel, úgy a vásárló megtagadhatja az átvételt. A sérülésről és az átvétel visszautasításáról a helyszínen jegyzőkönyvet kell felvenni. Amennyiben a vevő ennek ellenére a terméket átveszi, és a sérülésről nem készül a helyszínen jegyzőkönyv, úgy ezzel kapcsolatban reklamációt a webáruház nem tud elfogadni.


18. A webáruház nem vállal felelősséget az adott termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért.


19. Elállás. A 45/2014.(II.26.9) Korm. rendelet alapján a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül belül a vásárló a szerződéstől indoklás nélkül elállhat. A Mágikus Kert Bt. a 14 jogszabályban megadott 14 nap helyett 21 napot biztosít vevőinek arra, hogy elállási jogukat gyakorolják. Elállási szándékát a vevőnek egyértelmű nyilatkozatban, a rendelésszám feltüntetésével a webáruház elektronikus vagy postai elérhetőségein (ugyfelszolgalat@ajandekmost.hu vagy Mágikus Kert Bt. 1143 Budapest Ilka utca 30.) kell jeleznie, és a terméket az elállás bejelentését követő 14 napon belül vissza kell küldenie. Postai levél útján történő elállásnál az elállási szándék bejelentésének határidejénél a webáruház a nyilatkozat postára adásának dátumát veszi figyelembe a 21 nap számításakor. A webáruház az elállási szándék tudomásulvételéről minden esetben emailt küld vevő részére. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, a vevőt ezen felül semmilyen egyéb költség nem terheli. A webáruház nem köteles vevő részére megtéríteni azon többletköltségeket, amely a webáruház által felkínált legolcsóbb szállítási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. Mivel jelen webáruházban a választható legolcsóbb szállítási mód a személyes átvétel, így az esetleges postai úton történő visszaküldés költsége a vevőt terheli. A webáruház a termék vételárát elállás esetén annak bejelentését követően 14 napon belül visszatéríti. A webáruház jogosult a vevő által kifizetett összeg visszafizetését visszatartani mindaddig, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a vevő nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte. A webáruház a vételár visszatérítés kapcsán az eredetivel megegyező fizetési módot alkalmaz, kivéve ha más fizetési mód alkalmazásához a vevő hozzájárulását adja. A vételár visszatérítés kapcsán vevőt semmilyen plusz költség nem terheli. A visszatérítésnek abban az esetben van helye, ha a vásárolt áru használatlan és sérülésmentes állapotban a számlával együtt kerül a webáruházba visszaküldésre. A vevő fele a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megálalpításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.


19. Elállási jog alóli kivétel. 45/2014.(II.26.9) Korm. rendelet 29. § d. pontja szerint a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát  romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében, így az elállási jog nem gyakorolható élő dísznövényt tartalmazó palackkert, florárium vásárlása esetén.


20. Elállás esetén a vevő köteles megfizetni a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárt a webáruház részére.


21. A vevőt terheli annak bizonyítása, hogy az ellálási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-ban meghatározottak szerint gyakorolja.


22. A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát


23. A vevő nem jogosult gyakorolni az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében a.) amelyet webáruház a fogyasztó egyéni választása vagy döntése alapján készíttet el b.) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző dolog tekintetében; c.) olyan zárt csomagolású dolog tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a kiszállítást követő felbontása után nem küldhető vissza;


24. A webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történő megjelenítés időpontjától lép életbe.


25. Panaszkezelés. A vevő a panaszát az ugyfelszolgalat@ajandekmost.hu e-mail címre juttathatja el, webáruház vállalja, hogy a panaszra legkésőbb 2 munkanapon belül választ ad, azt orvosolja.


26. Szavatosság. Webáruház a törvényi előírásoknak megfelelően 2 éves szavatossági időt biztosít a megvásárolt termékekre. A szavatossági kötelezettség abban az esetben érvényesíthető, amennyiben bizonyíthatóan a termék a vásárlás időpontjában nem felelt meg a jogszabályban vagy a szerződésben rögzített tulajdonságoknak. A hiba bizonyítása a webáruház feladata a vásárlást követő 6 hónapon belül, 6 hónap eltelte után a vevő kötelezettsége a feltételezett hiba bizonyítása. Amennyiben a hiba már a vásárlás időpontjában bizonyíthatóan ismert volt a vevő számára,, a szavatosság nem érvényesíthető a webáruházzal szemben.


27. Jótállás. Webáruház a 151/2003. Kormányrendelet alapján, illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) 1 év jótállást vállal. A webáruház a jótállási kötelezettség alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a megrendelés beazonosítása (rendelési szám) után érvényesíthető. Amennyiben a szavatosság kérése helytálló, vevő kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Amennyiben webáruház sem cserélni, sem javítani nem tudja a terméke, a vételárat visszafizeti a vevő számára.


28. Szavatosság és jótállás érvényesítése. Ugyanazon hiba miatt vevő szavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Vevő a rendelésszám feltüntetésével a webáruház elektronikus vagy postai elérhetőségein (ugyfelszolgalat@ajandekmost.hu vagy Mágikus Kert Bt. 1143 Budapest Ilka utca 30.) jelezheti szavatosságra vagy jótállásra vonatkozó igényét. Webáruház a vevő nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet vesz fel. Amennyiben a jótállás igénye helytálló, vevő kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére, ill., a vételár visszafizetésésre abban az esetben, ha sem a termék cseréjére, sem a javítására nincs lehetőség.


29. Vevő tudomásul veszi, hogy a webáruház "Retro tárgyak” menüpontja alatt található tárgyak régiségek és/vagy műtárgyak. Webáruház vállalja, hogy a termékek leírásában pontosan megadja, hogy ezen tárgyak eredeti funkciójukat mennyire látják el, működnek-e, van-e hibájuk, sérülésük. Vevő ezen információk birtokában dönt a vásárlás felől. A termékismertetőben felsorolt működési és szépséghibákért webáruház semmilyen további felelősséget nem vállal.


30. A weboldalon található anyagokat nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni. A jelen feltételek értelmében ezen anyagok más internetes oldalakon, illetve számítógépes hálózati rendszerekben való bármilyen célú felhasználása tilos. Az oldalon található anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak és azok bármely, engedély nélküli felhasználása szerzői jogi, szabadalmi (védjegyoltalomról szóló) és egyéb jogszabályokba ütközhet.


31. Az OTP Mobil Kft. Simple online bankkártyás fizetésre vonatkozó feltételek: Elfogadom, hogy a Mágikus Kert Bt. 1143 Budapest Ilka utca 30.) által a www.ajandekmost.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. További információért kattintson ide. 


32. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a hatályos magyar jogszabályok irányadóak, különös tekintettel az alábbiakra:

a.) 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

b.) 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

c.) 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

d.) 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 

e.) 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről


33. A 2020 március 20-án kihirdetett veszélyhelyzet miatt a visszavonásig az üzletmenetünkben a következő változások érvényesek:

- a csomagok postázása nem elérhető

- 15.000.Ft felett ingyenes szállítás kedvezmény jelenleg nem elérhető

- az utánvétes fizetési mód nem elérhető

- a helyszíni kártyás fizetési mód és a helyszíni készpénzes fizetési mód átmenetileg nem elérhető

- személyes átvételnél az átvétel csak biztonságos, kontaktus mentes módon történhet

- Budapestre hetente egyszer telefonon egyezetett időpontban kiszállítást vállalunk, a csomag átadása csak biztonságos, kontaktus mentes módon történhet2021. május 3.